MENÜ

A HÁZASSÁG VILÁGNAPJA

 

Az 1980-as években indult útjára Amerikából  „Hiszünk a Házasságban!” címmel egy mozgalom, házaspárok kezdeményezésére, mely végül a „Házasság Világnapja” elnevezést nyerte.. A Házasság  Világnapját február második vasárnapján ünneplik immár világszerte. Célja a házasság népszerűsítése, annak bemutatása, hogy igenis léteznek még jó, tartós és boldog házasságok, és az egészséges társadalom alapja a jó házasságon nyugvó egészséges család.

A Házasság Világnapjának szimbóluma egy férfit és nőt jelképező, gyertyára emlékeztető forma, mely azt fejezi ki, hogy a házastársi szeretet fényt áraszt a világra. Jelmondata: „Szeressétek egymást!”- a házastársunk melletti döntést és folyamatos kihívást jelent a szeretet mindennapi gyakorlására.

  

Ismert, hogy hazánkban éppúgy, mint Európában csökken a házasságkötések száma, és egyre kevesebb gyermek születik. A nagycsaládosok célja megmutatni a társadalomnak, hogy nagycsaládban élni jó, több gyermek felnevelése nemcsak áldozat, hanem öröm, és a társadalom, nemzet megújulásának feltétele.

 

A Házasság Világnapja immár 3 évtizede terjed a világon, február második vasárnapján ünnepeljük. Célja a házasság népszerűsítése, ugyanis az egészséges társadalom alapja a jó házasságon nyugvó egészséges család. Pécsett 2003 óta emlékezünk meg a Házasság Világnapjáról.

 

 

 

logo.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Hírek

 • Családok Háza Pécsett
  2013-01-05 23:34:36
  Elkezdődött a „Családok Háza Pécsett" program   
  A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Családok Háza Pécsett” című, TÁMOP-os pályázatát a Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága közel 50 milliós összegű támogatásra érdemesnek ítélte. www.noepecs.hu
 • 2011. a család éve!

   2011. évet a család évének nyilvánította a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia - Biró László családreferens püspök körlevele

  

Szavazás

Ismeri Ön a Házasság Világnapját?
Igen, már korábban is részt vettem HV rendezvényen
Hallottam már róla
Nem, még soha sem hallottam róla
Asztali nézet